Så mätt att det gör ont i magen

Nu har jag precis ätit min middag och jag har verkligen så ont i magen av mättnad att det känns som att jag ska spricka. Och det känns som att jag aldrig mer kommer kunna äta något alls. Men jag vet att det bara är en känsla, jag kommer ju äta mitt kvällsmellis vid niotoden oavsett och jag kan mycket väl hinna smälta den maten jag just ätit och bli sugen på ett gott kvällis tills dess. 
 
Jag gillar varken hunger eller mättnad särskilt bra för jag vill helst vara helt neutral men jag vet ju att det är dom känslorna som ser till att friska människor som har koll på det håller sig viktstabila och vet hur mycket eller lite dom ska äta. Tyvärr har ju så många människor svårt för att läsa av dom signalerna eller ignorerar dom, åt båda hållen, och får därför problem med antingen undervikt eller övervikt. Men om man lyssnar på kroppen och lär sig tyda dess signaler är den jätte bra på att berätta för oss vad vi behöver. Så därför har jag insett att det är bra känslor att ha, det är bara det att jag måste vänja mig vid dom och verkligen förstå att hunger inte gör så att jag plötsligt kommer börja äta för mycket och mättnad innebär inte att jag automatiskt precis ätit för mycket.
Allmänt | |
#1 - - Elin :

Ja gud vad jag känner igen mig! Min sjukdom avskyr mättnad, föredrar hunger men inte extrem hunger. Min behandlare har sagt att jag inte kan lita på mina hunger och mättnadskänslor just nu utan äta enligt schemat. Medan sjukdomen tycker annorlunda. Så otroligt svårt!

Svar: Det låter bra att du följer matschemat innan du fått ordning på dina hunger och mättnadskänslor. Jag har ätit efter matschema sen juli då jag blev inlagd på sjukhuset så typ 10 månader nu och jag börjar först nu våga börja känna efter lite grann.
lilliskutt.blogg.se

Upp