Min frukost i bilder

Frukost är ju så otroligt gott, jag vet att jag inte är ensam om att tycka det. I vissa perioder av min sjukdom åt jag inte frukost, i andra perioder slog jag ihop frukosten med lunch och eftermiddagsmellanmål och gjorde helt enkelt om tre måltider till en enda som intogs så sent som möjligt. Det var helt ärligt en plåga, jag vill aldrig mer svälta mig. När jag äter en ordentlig frukost står jag mig länge, många timmar faktiskt och jag har ork att göra saker under hela dagen,det är otroligt. Under den sista perioden hemma innan jag blev inlagd var jag tvungen att äta på morgonen för att kunna ta mig ut med hunden, utan lite energi i kroppen klarade jag inte att gå alls, det var vitt framför ögonen och på riktigt var jag osäker på om jag överhuvudtaget skulle lyckas komma hem igen eftersom jag bor på fjärde våningen utan hiss. Tänk er att släpa sig uppför den när man knappt kan gå på slät mark... Så trots att anorexin var förbannad för det där jag åt innan jag gick ut var det enda sättet att kunna ta hand om min hund. Hade jag inte haft honom hade jag inte ätit då, så enkelt är det.
 
Men när jag bara åt pyttelite till frukost kunde jag inte tro på det alla sa att frukosten är en viktig måltid för jag kände ju inte den där stora positiva effekten som det talades om. Den där energin och nöjdheten infann sig aldrig, för trots att jag fick i mig lite till frukosten var det på tok för lite för att räcka till det jag ville göra. Jag ville ju vara ute och gå ett par timmar om dagen, jag ville orka städa och tvätta och träna med hunden och tävla och umgås med folk jag känner. Men hur skulle det gå till när jag inte åt? Nu när jag äter ordentligt förstår jag vad alla menar när dom säger att frukosten är så viktig. Så till alla er som hoppar över frukosten eller bara äter lite för att liksom spara sig till senare under dagen eller tycker det är onödigt, prova att äta en riktig, fullvärdig frukost! Jag lovar att efter ett tag kommer ni känna skillnad. Och man blir inte alls lika hungrig under resten av dagen och man får så mycket mer energi. Prova, ge det en chans!
 
Därför njuter jag nu varje dag av den godaste frukosten som jag vet. Turkisk yoghurt med ett lass med mango och sen häller jag på All bran flingor när all mango är uppäten. Till det har jag en stor smörgås med ost och gurka. Det är så otroligt enkelt att fixa men också så fantastiskt gott!
 
Tog kort på mina ingredienser så här kommer en kort redovisning av hur det ser ut på mitt frukostbord ;)
 
Jag börjar med en smörgås, hemmagjord morotstekaka
 
På den lägger jag ost
 
Och gurka
 
Sen tar jag en stor tallrik med yoghurt
 
Som jag toppar med mango
 
Och avslutar med flingor
 
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Undrar om du märkt att många ätstörda äter massa B&J, det ingår liksom i recovery verkar det som.

Svar: Ja det har jag lagt märke till på Instagram och bloggar, det är som en trend som varat i flera år nu. Jag har aldrig hamnat i det men har verkligen uppmärksammat det och som du skriver verkar det ibland som att man liksom "ska" äta det för att bli frisk. Och man ska alltid äta en hel förpackning också. Jag känner inget behov av det men jag tycker att om man vill ha glass så ska man äta det, men jag förstår inte riktigt hypen kring just den glassen. Den är ju jätte dyr. Och jag förstår inte varför man måste äta hela burken på en gång och direkt ur lådan, jag har aldrig ätit glass från förpackningen utan hemma la vi alltid upp i fina skålar men jag kanske bara är gammal ;)
lilliskutt.blogg.se

Upp