Mathandling gånger två och cravings efter gröt och ostsmörgås (vem har så här starka cravings efter sådan mat? Förutom jag då)

 
Scenario, jag behöver mat, jag går till affären för att handla det jag behöver. Vad händer? Jo det finns ingen frusen mango! Och jag som är besatt av det, på riktigt besatt. Jag får inse att det är kört och köper 4 stycken vanliga mango som känns mjuka och fina. Det här blir bra tänker jag, lite dyra men dom verkar perfekta och mogna.
 
Jag letar efter den tortellini med ricotta och spenat som jag älskar, vad händer då? Jo den finns inte heller kvar. Jag suckar och väljer en annan tortellini med mozzarella och tomat men den verkar inte alls lika god som den andra som jag älskar men suget efter tortellini blir ibland väldigt starkt hos mig, en favoriträtt faktiskt.
 
När jag kommer hem från affären och ska skiva upp mangon så visar det sig att det på en hel mango som kostade 23 kronor inte finns mer fruktkött än ca 1 dl. Och den decilitern är dessutom stenhård och smakar ingenting. Jag har alltså betalat 90 kronor för omogna mangos när det är nu jag vill ha dom. Med min ekonomi är det förkastligt att slänga en hel mango men vad ska man göra när den är oätlig? Jag ska låta den ligga lite i den där burken och se om den mognar till och jag får låta dom resterande mogna lite innan jag skär upp dom men att veta när en mango är perfekt är ju typ omöjligt, det måste vara den lurigaste frukten av alla att veta om den är mogen eller inte.
 
När jag inser att det inte blir någon mango ikväll känner jag att jag behöver en backup plan så jag kilar ner till affären igen och köper två ananaser, det går inte att jämföra med mango men det är ju också gott, och så får jag väl leta vidare efter mango imorgon eller när vi ska storhandla. Får helt enkelt nöja mig med ananas. 
 
En besviken tjej med mangosug sitter alltså här i soffan och tycker lite synd om sig själv, men omväxling förnöjer heter det ju och ett par dagar utan mango ska jag väl överleva? 
 
Just nu är jag dessutom sjukt sugen på rågflingegröt och ostsmörgås. Alltså rejält sugen, som cravings till och med. Vem blir sugen på gröt och ostsmörgås när dom känner att dom har cravings och bara måste få äta just exakt det som dom känner just då? Ska det inte vara typ choklad eller glass eller godis? Visserligen är det kolhydrater både i gröten och smörgåsen och det älskar jag ju så det är nog därför men ändå, lite roligt att jag bara kan tänka på det just nu.
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Willys har extraerbjudande på fryst mango denna veckan!

Svar: Ah, jag har ingen möjlighet att ta mig dit tyvärr :( Men tack för tipset!
lilliskutt.blogg.se

Upp