Hundvakt

Idag är mormor och morfar på möte på kolonilotten så jag är hundvakt, duktiga hundar som gick så fint på promenaden. Deras hund drar alltid i kopplet när dom har honom men jag är tydlig med att med mig drar man inte och från mig får man gottiga saker om man går fint så med mig går han oftast väldigt fint ;)
 
Jag har en liten ångest i bröstet för att det känns som att jag kanske inte kommer orka gå lika mycket idag som jag gjort den senaste tiden.  Men jag vet att den ångesten egentligen är obefogad för det jag kommer gå är gott och väl nog. Men jag en tanke i mig som säger att jag inte får äta det jag vill om jag inte förtjänar det först.
 
Jag har kommit väldigt långt när det gäller maten men det som fortfarande spökar är det här med att jag har sådant rörelsetvång. Och det blir ju ännu krångligare när jag på riktigt älskar att vara ute och gå och alltid har gjort. Det gäller att jag lär mig att skilja på när jag går för att det är skönt, när jag går för att hunden behöver det och när det är ätstörningen som säger att jag måste det.
 
För  jag vet ju att man inte behöver förtjäna mat, man ska ju och får ju äta oavsett hur mycket eller lite man rör sig.Kroppen har sina behov. Men ändå, jag är ju van vid att röra mig mycket och tänker att min kropp har vant mig vid det jag äter och att just jag behöver mindre mat än alla andra och att jag inte kan äta normalt om jag inte rör mig. Dumma tankar.
Allmänt | |
#1 - - En annan Helena:

Som du säger är det bara dumma tankar som du inte ska lyssna på. Tvärt
Om borde du äta mer när du rör på dig mycket även om det "bara" är promenader.

Svar: Ja det är ju så att att man kan äta även om man inte rör sig särskilt mycket, svårt att ta till sig det bara. Men mer behöver jag inte äta för kroppen är stabil och vad jag kan se har jag varken gått upp eller ner i vikt och jag har massor av energi och ork. Jag äter mig mätt 5 gånger om dagen och äter rejäla mellanmål utöver dom lagade måltiderna. Så att jag får i mig tillräckligt med energi är jag säker på, men jag skulle vilja klara av att ta det lite lugnt en dag och inte vara livrädd för att bli sjuk för att jag inte skulle kunna promenera då. Det är något jag får jobba vidare med och som jag kämpar med hela tiden. Första steget är jag på nu när jag börjar kartlägga vad som är friskt och sjukt.
lilliskutt.blogg.se

Upp