En kropp i en läkningsprocess

Jag känner mig för det mesta väldigt pigg, piggare än på väldigt länge och kroppen känns frisk och stark. Jag orkar väldigt mycket. Det allra mesta i kroppen har läkt och dom flesta av mina värden är bra.
 
Fick tillbaka lite provsvar från förra veckans blodprover och några saker avvek, som vanligt hade jag lite för lite vita blodkroppar, det har jag dragits med hur länge jag kan minnas, något förhöjt kalimvärde vilket jag inte förstår varför men när jag läste om det kan det leda till uppblåst och svullen mage och det har jag ju. Blev lite orolig när jag läste om det men det var så liten avvikelse så jag antar att det inte är någon fara för då skulle ju läkaren ha reagerat starkare på det antar jag, han är lite ökänd som en dålig läkare och jag kan inte mer än hålla med, inte världens mest inkännande och förstående läkare, han verkade knappt förstå ett ord av vad jag sa.
 
Det enda läkaren egentligen kommenterade i brevet jag fick idag (dom flesta avvikelserna skrev han inget om utan jag fick hela labrapporten och fick läsa själv) var att jag har förhöjt levervärde igen. Levern krånglade mycket förr, när jag var i svält var den riktigt dålig, så pass att jag till exempel fick förbud att äta kanel för att min lever inte skulle klara det och jag fick inte äta vissa smärtstillande tabletter och sånt. Jag hade då något som kallas för fettlever, till skillnad mot vad det låter som drabbas inte överviktiga människor utav det utan gravt svältande och underviktiga. Läkaren förklarade då när jag hade det att det är vanligast hos svältande barn i till exempel Afrika, dom där barnen med så svullna magar har oftast fettlever.
 
Jag funderar på om min lever är sämre igen pga att jag under åren har tagit en hel del mediciner och en hel del överdoser. Vet inte när min lever kontrollerades senast för jag tror inte Capio tog dom proverna så jag kan ju faktiskt ha dragits med det här sen sist det kollades. Men jag har för mig att värdena var bra sist det kollades, är ganska säker på det när jag tänker efter. Så det är lite konstigt. Men vi ska ta blodprover igen om ett tag och hålla koll på det skrev läkaren så det är väl bra.
 
Att i princip allt i kroppen är bra och läkaren inte hade något att anmärka på förutom levern är ändå väldigt bra och positivt, från en väldigt sjuk kropp så har jag bara några få saker kvar som behöver läkas. Heja dig kroppen, du är på rätt väg!
 
 
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Usch så obehagligt.
Sa läkaren inget vad han trodde det kunde bero på?

Just levern är ju ett såpas viktigt organ.

Svar: Nej han skrev bara att värdet var dåligt och att vi måste ta prover igen om ett tag, inget mer alls om det. Jag hade ju gärna pratat med honom om det istället för att bara få ett brev där han skriver att värdet är dåligt...
lilliskutt.blogg.se

#2 - - Anonym:

Förstår det! Man kan bli så frustrerad på läkare.
Orkar de inte med sitt jobb så sjukskriv er för bövelen..


Svar: Ja, problemet med den här läkaren var att han knappt kunde svenska, han lyssnade inte på ett ord vad jag sa, han var rent ut sagt otrevlig och han verkade inte bry sig det minsta lilla utan tyckte nog jag kom dit i onödan :/
lilliskutt.blogg.se

#3 - - Anonym:

Viktigt att komma ihåg att även om labsvar är bra, så betyder det inte att kroppen är i bra skick. Många ggr syns inte allt på pappret.

Svar: Ja det vet jag att det kan vara så, men det är ändå något positivt med att något är bra i alla fall :)
lilliskutt.blogg.se

Upp