En ganska så bra dag

 
Den här dagen har faktiskt varit ganska så trivsam om jag får utvärdera den redan nu. 
 
Solen har varit framme och jag har inte behövt frysa för första gången på länge.
 
Jag har hunnit med att gå till Cubus, ICA och Lidl och handlat en bh, yoghurt och mango i respektive affärer och pratat med en av mina bästa kompisar i telefon i en timme ungefär.
 
Jag har också hunnit med att vara ute med hunden,framförallt eftermiddagspromenaden var väldigt trivsam och skön. Jag njöt av vädret och lyssnade på pp3 i podcasten.
 
Lunchen innebar en liten inre fight, jag passade på att plocka fram min pärm från Capio och gick igenom mina memo-kort där jag beskrivit vad jag ska säga till mig själv och vad jag ska göra i specifika situationer eller när ätstörningen pickar på mig med sin vassa näbb. Jag har ju koll på allt det där i huvudet men att läsa det en gång till och se det på papper hjälpte till och jag tog ett frisk beslut.
 
Nu håller jag på och bakar bröd igen. Om jag inte har något att göra under ett par timmar och jag är rastlös är det perfekt, man hinner göra lite saker mellan jäsningarna (degen jäser två gånger) och när bröden är i ugnen (det är 4 plåtar så det blir fyra omgångar i ugnen) men man hinner liksom aldrig stressa upp sig för det är så tätt mellan sakerna. Så där fördriver man lätt ungefär en sisådär 2,5 timmar. Och man får himmelska saker att sätta tänderna i. Bröd är ju så himla gott, det har jag alltid tyckt. Ändå var det en av dom sakerna jag plockade bort först när jag blev sjuk. Det tar jag igen nu. För det finns inget farligt med bröd, inte ens bröd som dessa som består till 50% av vetemjöl. Bröd, pasta, couscous, bulgur eller vilka kolhydrater det än gäller är inte farligt och jag har faktiskt inte alls särskilt mycket ångest över dom alls längre, inte att jag kan äta hur mycket jag vill men att jag när jag vet att det är en normalportion så litar jag på att det är normalt och jag får inte mer ångest av pasta än av ris eller inte mer ångest av en viss brödsort jämfört med en annan. Kolhydrater gör att min hjärna fungerar bra, dom gör mig pigg och dom flesta (förutom potatis eller sådant där torrt ris som inte klibbar utan ser ut som myrägg) är ju nästan alltid väldigt gott!
Allmänt | |
#1 - - Sofia:

Om du fick dig själv som patient....hur hade du som psykolog behandlat dig själv? Vad tror du den största utmaningen blir som psykolog?

Svar: Skrev ett inlägg
lilliskutt.blogg.se

Upp