Dagens middag och en riktigt produktiv dag

Den här underbara tortellinin från Lidl blev det till middag, så otroligt gott och billigt dessutom, en förpackning kostar typ 16 kr och det är 2 portioner i den så 8 kr för en middag. Plus lite tillbehör då så klart.
 
Har haft en bra dag faktiskt, spenderat den mest i ensamhet men jag har pratat i telefon med tre av mina bästa vänner, ovärderligt! Och träffade mamma när vi åkte och handlade.
 
Jag kan checka av flera saker på listan över saker att göra, jag har borstat hunden, gått med honom som vanligt, storstädat och storhandlat. Jag har varit på apoteket, trimmat hunden, duschat, rensat bland papper i köket och slängt en hel papperskasse med gamla papper som jag hittade när jag rensade, det fanns liksom brev från 2015 i högen så ni förstår att det behövdes ;)
 
Nu återstår bara att äta och gå sista lilla rundan med hunden, men det blir en riktigt kort runda, typ 10 minuter eller så för vi har gått en hel del idag så han behöver bara få gå ut en kortis. Och sen äta och se på Bones. Mysigt!
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Ta det lugnt vännen, din kropp måste få vila.liksom din hjärna om du är på väg att bli hypoman igen. Om du bara fortsätter i din takt kommer kropp och knopp tillslut inte orka mer och så blir det psykakuten igen, och det vill vi ju undvika till varje pris.

Tänk på att en portion av denna tortellioni faktiskt saknar kalorier, energimängden är helt enkelt även för Capio. det saknas både sås och en mjuk smörgås med en ostskiva på.

Blir väldigt orolig för dig när jag ser hur små portioner och hur enformigt du äter. Enformigt är okej så länge man får i sig sin energimängd, men att du minskar/ äter mindre portioner än på Capio ser jag som ett farligt tecken. Dina inlägg var i början väldigt poitiva men upplever att kroppsångest, matångest jag ätstlörningen i övrigt börjar ta mer och mer plats. som du säkert vet gör den det när matmängden minskar och hjärnan inte får tillräckligt med energi. då kommer ästankarna tillbaka som ett brev på posten. men genom att äta den mängd du ska, kan du skjuta bort äs igen. men det krävs att du börjar äta tillräckligt igen.

Svar: Hm, jag följde portionsangivelsen på paketet och där står det att det är två portioner i en förpackning och jag tog halva paketet. Jag vet inte om ätstörningen är starkare, jag tror inte det. Däremot var det mer ramar och regler på Capio och mer stöttning vilket jag inte har nu så kanske att det blir lite jobbigare. Men å andra sidan känner jag att jag mår bättre och är friskare nu än på Capio, kanske att jag börjat våga skriva om alla sidor av mitt liv, inte bara om dom bra sakerna som jag gjorde i början.
lilliskutt.blogg.se

#2 - - Anonym:

Det är två portioner totrellini men inte fullvärdigt. Tänk på grönsalssopporna som det står två portioner på men det är inte ens halva kaloriintag som en människa behöver. Du får i dig 320 kcal men en portion ska vara ca 500. Det saknas alltså både sås och smörgås.

Svar: Den här tortellinin blir 360 kalorier, sen äter jag ärtor till (vilket är bra protein) som jag tar en skål av, typ 200 gram eller mer vilket är minst 160 kcal vilket tillsammans alltså motsvarar en normal lunch. Ibland (som idag när det blev ananas) tar jag lite annan frukt också eller äter keso till. Men tortellinin och ärtorna som är standarden blir alltså rätt kaloriintag.
lilliskutt.blogg.se

#3 - - Anonym:

Men hallååå..
Till er ovan.
Varje måltid måste väl inte vara perfekt?


Svar: Precis!
lilliskutt.blogg.se

#4 - - Anonym:

Och vem säger att en måltid ska innehålla 500 kcal? Det beror ju på vad ens kropp klarar av och om man nu följer ett schema så ser alla såna olika ut. 500 kcal är ingen grundregel!

Svar: Nej precis och en måltid kan ju innehålla 400 kcal och en annan 700 kcal, det är olika utspritt under dagen. Olika matscheman ser olika ut och jag har hittat ett sätt att äta som passar mig, det kanske inte passar alla men jag mår bra av att äta som jag gör. Det viktiga är det totala energiintaget. Jag vet att jag får i mig det jag behöver, annars hade jag inte orkat med allt jag gör och inte mått så bra rent fysiskt.
lilliskutt.blogg.se

Upp