Jag har inhandlat utmaningsmat på utmaningsmat både förra veckan och idag

Alltså nu är jag frusterad, jag ville ta kort på alla dom framsteg jag gjort, matvaror jag handlat hem som inte ätits av mig på över tio år en del av dom! Men nu är ju min mobil som den är så kan inte riktigt göra något åt det. 
 
Jag har köpt hem yoghurt med mer kalorier och högre fetthalt, jag äter numera ost på många av mina smörgåsar och har två olika att variera med hemma och ibland äter jag keso som pålägg. Vad jag är sugen på helt enkelt. 
 
I mitt skafferi trängs nu mängder med mjöl av alla dess sorter för numera utesluter jag inte mjöl från det jag bakar, står det vetemjöl så tar jag det, här finns pasta, linser, bönor, nudlar, majs, flingor (har köpt Kellogs special K red berries idag som var en favorit när jag var yngre, ska bli spännnade att se vad jag tycker om dom nu), bulgur, matvete.
 
I kylskåpet är det överfullt med turkisk lättyoghurt (men den har högre fetthalt och mer kalorier än vanlig naturell), två olika ostar (Västan och Munkens svarta), risgrynsgröt, mjölk, sojamjölk till ev grötfrukost, tortellini, mango.
 
I frysen hittar vi vegetariska vårrullar, gröna bönor, quornfärs, vegetarisk pyttipanna, linsbiffar, morotsbiffar, falafel, oumph (fast den mår jag illa av att bara tänka på just nu), tzay, pitabröd i olika storlekar, tortillas, tunnbröd, hönökaka, filmjölkslimpa, morotstekakor, massor av frysta grönsaker och bär och ärtsoppa.
 
Allt detta i ett kök som har bestått av nästan enbart cola zero, vattenmelon, äggvita och havregryn hur länge som helst. Vilken otroligt skön känsla det är att få äta vanlig mat. Att inte behöva leva på det där viset jag levde förr. Det här är så sjukt mycket bättre och jag vill inte tappa det här. Jag vill aldrig mer svälta mig! 
 
Mat är gott och nyttigt och nödvändigt. Jag köper helt enkelt det jag är sugen på så nu har jag massor av gott inför veckan, vet inte hur jag ska kunna välja, mums säger jag bara!
Allmänt | |
#1 - - Anonym:

Jag blev otroligt berörd av detta inlägg, vilken resa du har gjort. Förstår att det inte är lätt, men du är ett levande bevis på att det går att vända från den absoluta botten och steg för steg bekämpa anorexin. Jag har haft dig i mina tankar sen du kom till Varberg och det var fint att snubbla in på din nya blogg och se att du kommit en bra bit på vägen till det friska livet. Tänk att du ska börja plugga nu och leva ett vanligt liv. Du är verkligen värd det efter alla år du har kämpat. Även för mig som inte känner dig personligen är det en otrolig utveckling från förra sommaren. Det känns som en helt annan person skriver blogginläggen nu. Du har så kloka tankar, du tar de rätta besluten trots ångesten, du ser framåt och satsar på det DU vill. Även om du inte känner dig frisk, så verkar du ha gått hundra mil framåt. Du kommer bli en fantastisk psykolog. Var rädd om dig 💛 Många kramar Helen

Svar: Åh vad underbart att höra från dig Helen <3 Du var ett jätte stort stöd för mig i min andra blogg så det här gjorde mig glad! Ja det är knappt samma person som skrev i den förra bloggen som den som skriver nu. Tror jag är mer mig själv nu, ätstörningen finns med men jag är mycket mer än bara en sjuk person, jag är en individ, en människa, en ung kvinna på väg ut i livet. Stor kram till dig
lilliskutt.blogg.se

Upp