Dagens mat har varit mums mums!

Lunchen blev kidneybönor, matvete och majs och middagen bulgur,två linsbiffar och ärtor. Båda måltiderna smakade förträffligt. Det är skönt att jag gillar enkel mat som inte behöver så mycket tid att lagas då jag inte alls är intresserad av matlagning för tillfället. Jag föredrar faktiskt det som andra kankse ser som torr mat,dvs. inga såser eller grytor utan "rena" och enkla livsmedel.Hellre en portion bönor eller kikärtor så som dom är med lite krydda på istället för någon gryta eller sås som förstör maten (i mitt tycke alltså, en stor del av befolkningen vill kanske ha sås men inte jag). Hatar ju dessutom då olika delar på tallriken rör vid varandra och sås rinner ju ut och förstör allt, och jag tycker inte sås tillför särskilt mycket. I vissa fall så klart men då löser jag det då, men det jag äter just nu är mat som fungerar alldeles superbt som den är. 
 
Ser kanske inte ut att vara så mycket matvete och kidneybönor men båda är enligt schemat. Matvetet är liksom byggt på höjden och det syns ju inte så bra på bild.
 Jag orkar inte hålla på och fixa och göra fina kollage och styla min mat innan jag lägger ut bilder på den. Så här ser den osminkade sanningen ut ;)
Allmänt | | En kommentar |

Utmaningarnas utmaning!

 
 
Igår gjorde jag någonting stort och på lördag kommer resultatet av det. 
 
Min pappa fyller år och vi ska fira honom imorgon. Jag frågade mamma vad dom skulle äta för dom räknar liksom med i vanliga fall att jag tar med eget, men igår sa jag att jag funderade på att ta med en paj och då sa hon att det kanske dom också skulle kunna äta. Men det var inte tal om först att dom skulle göra till mig också för då skulle dom behöva en vegetarisk variant också och det tyckte hon var besvärligt, men jag bad henne om det för för jag blev lite ledsen när något jag föreslog och som var en utmaning och något jag trodde skulle betyda lika mycket för dom som för mig sågs som ett problem. Jag har köpt en färdig paj men på den står antalet kalorier som den innehåller och den är redan uppmätt till en portion. Nu bad jag henne baka en egen paj till mig för att jag ska äta något som jag inte har den blekaste aning om hur mycket den innehåller! Och att själv lägga upp maten enligt ögonmått blir också en utmaning. Är liksom rädd att vara den som tar störst portion men vad spelar det egentligen för roll om det skulle bli så? Och hur troligt är det att jag äter mest totalt sett över dagen?
 
Det här är flera jätte stora steg för mig, jag ska för första gången på 10 år inte ta med egen mat när jag ska äta med andra, jag ska inte själv laga maten, maten innehåller saker jag vet är riktigt skrämmande för mig och som jag själv inte ens skulle kunna röra vid utan ångest och paj har jag inte vågat äta på hemmaplan på 12 år! Och det är ett jätte stort steg att jag föreslog  maten och valde något jag är jätte rädd för, och att jag bad om att få mat som jag inte alls vet vad den innehåller!
 
 
Allmänt | | 4 kommentarer |

Nu blir jag rik ;)

Jag har nu deklarerat för året, det går redan nu att titta på skatteuträkningen och om man får tillbaka eller har restskatt på skatteverkets hemsida vilket jag så klart ville. Till min stora glädje såg jag att jag kommer få tillbaka hela 46 kronor ;) Jippie! Vad ska jag göra för dom pengarna? Köpa 2 hinkar med favorityoghurten? Nej det räcker inte ens till det, kanske ska jag låta denna stora summa pengar bli till hundgodis? Ja så får det bli, eftersom min hund är världsbäst så ska jag öronvika dessa pengar till hans godiskonto, som visserligen redan är ganska så stort...
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp