När något tar emot

 
Det har börjat ta emot lite igen att äta "färdiga" saker, till exempel biffar eller sånt som inte bara består av en ingrediens. Att jag känner så märkte jag egentligen först igår kväll då jag funderade på vad jag skulle äta till lunch idag. Tanken på linsbiffar dök upp, dom är goda. Men då kom den där lilla onda rösten in som jag så länge nu kämpat för att ignorera och den viskade att det inte alls var ok och att jag borde välja något som är liksom "rent" vilket är ett super konstigt begrepp utan logik men som ätstörningen hittat på dvs något jag gjort själv eller som inte är en blandning av saker och inte färdig köpt för då vet man ju inte allt vad dom har stoppat i, det kanske är en massa enligt ätstörningen föbjudna saker.
 
Jag åt en del färdiga produkter förut, mycket på Capio eftersom jag hatar att laga mat och då tappade det sin ångestskapande förmåga hos mig. Det kändes helt enkelt ganska så ok. Men nu var dett tag sen jag åt det och jag märker att det här med att saker ska kännas lätta och naturliga att äta innebär att jag behöver äta dom regelbundet och inte utesluta dom eller äta dom väldigt sällan.
 
Så valet av lunch när jag insåg dessa tokiga tankar var enkelt, självklart skulle jag äta biffar. Det var läskigt men när det väl är gjort så känns det ju ok. Inte alls lika jobbigt som jag trodde. Maten är i magen och nu går jag vidare med resten av dagen.
Allmänt | |
Upp