Mitt hundgäng

 
På hundträffen idag var det mer än 15 hundar, det är så härligt att se en hel flock med hundar. Ibland är det någon hund som säger ifrån om en annan hund är jobbig (till exempel min lilla plutt som inte gillar kaxiga hanhundar) men han har blivit bättre och bättre på att säga ifrån på ett fint sätt och sköter det så bra. Stolt matte. Och när jag berättar för andra att han är lite uppfostrande och kan se arg ut men aldrig gör något säger dom flesta att det bara är bra för att deras hund är lite gränslös och för på. Det är liksom helt naturligt att en äldre hanhund säger ifrån till andra hundar som inte beter sig "artigt" på hundars vis.
 
Att vara ute i skogen med massor av trevliga människor och se en hel flock med hundar som är fria, lösa, sams, leker och umgås utan att det är några bråk eller problem är fantastiskt. Det är bland dom bästa sätten att börja dagen på.
 
Ikväll är det rallylydnadskurs så då blir det ännu fler hundar och det är så roligt att träna med min hund. Han uppskattar det mycket och det är bra för oss med en träning eftersom det är tävling 1 maj och vi tränar bara lite små moment då och då under våra promenader så det blir bra att gå några banor ikväll som förberedelse. Jag känner ingen stor press just nu inför tävlingen. Jag är klar i den här klassen och redo för uppflyttning men det finns inga tävlingar i mitt län eller i närheten i den klassen förrän efter sommaren så jag kör den "gamla" klassen två gånger nu i vår och satsar på att flytta upp i höst.
 
Sist jag tävlade fick jag 98 av 100 möjliga poäng och var jätte nöjd, så jag vet att vi kan sakerna. Det är bara sånt som att det till exempel regnar mycket som kan spela in eftersom min hund inte vill sitta och ligga i blött gräs, inte så smidigt att han har just dom idéerna men jag förstår honom ;) Sen beror det väl lite på dagsformen också. Kommer säkert bli nervös när det väl är dags men jag tror vi fixar det. Och det är bara i grannstaden så det är inte som att vi åkt långt för att prestera för att kunna bli klara med den här klassen utan vi är med bara för att det är roligt.
 
 
 
Allmänt | |
Upp