Firar att det är lördag med frihet

 
Idag är det lördag och jag är på bushumör så idag tänker jag skita totalt i vad man enligt alla matscheman ska äta till lunch och middag även om jag ska se till att få i mig rätt mängd, men jag struntar i om det räknas som frukostmat, vill jag ha det äter jag det vid både lunchen och middagen. Jag tar helt enkelt det jag är sugen på. För smörgåsar och gröt och yoghurt och frukt och allt sånt är ju så himla gott. Ostmackor och äggmackor mmm... Rågflingegröt, kanske turkisk yoghurt toppad med mango, jag vet inte riktigt än men jag tänker äta precis vad jag vill. För frukostmat är så gott enligt mig (och säkert många andra). Och ibland får man busa till det.
 
Och egentligen är det ju kolhydrater som kolhydrater och protein och fett spelar ju heller ingen roll var den kommer ifrån. Kroppen gör ingen skillnad på det. En smörgås med ägg är ju kolhydrater och protein på samma sätt som pasta/bulgur tillsammans med linsbiffar/bönor är, för brödet är en kolhydratskälla och ägg är protein precis som linsbiffar /bönor. Och gröt och sojamjölk är också protein och kolhydrater och frukten är ju den där trejde delen i kostcirkeln och osten och äggulan innehåller fett.
 
Imorgon är det tillbaka till rutinerna igen men jag känner att jag behöver en "ledig" dag då jag bara gör som JAG vill, inte vad ett matschema säger. Jag har noll lust att laga mat idag och är bara så otroligt sugen på frukostmat så jag tänker lyssna på det idag. Det är min lördags present till mig själv ;)
Allmänt | |
#1 - - Ida Jansson:

Jag älskar frukostmat!!! Äter det ofta som middag 😀 Massa yoghurt, frön, nötter, kokos, frukt, mysli mm. Och ostmackor! Mums!!!

Svar: Ja visst är det underbart! Jag är inte alls sugen på lagad mat just nu så nu när ingen bestämmer över mig ska jag själv bestämma och det innebär att jag får äta precis det jag vill. Fördelen med att vara vuxen ;)
lilliskutt.blogg.se

Upp