Att växa och utvecklas som människa

Det finns så mycket roligt man kan göra när man ger kroppen näring, så mycket saker man kan fylla livet med. Jag gick hundkurser och tävlade även när jag var väldigt sjuk och hade det faktiskt väldigt roligt då också. Men något har ändå ändrats i och med att min självkänsla växt. Det är inte bara min kropp som har ändrats i och med mitt kämpande för att bli frisk från anorexin, även jag som person har växt och förändrats och mognat.
 
Förut var jag nervös inför varje kurstillfälle, nu tänker jag att jag gör så gott jag kan och jag vet att både jag och hunden är duktiga så jag behöver inte oroa mig. Går det sämre någon gång innebär det inte att jag är dålig utan jag tar det som det kommer.
 
På samma sätt är jag inte längre lika nervös inför att träffa psykologen eller fysioterapeuten för jag känner inte att jag måste vara den perfekta patienten.
 
Jag är inte nervös särskilt ofta faktiskt.
 
Jag ifrågasätter både mina egna tankar och andras tyckanden om mig. Jag börjar stå upp för mig själv och säga ifrån.
 
Jag jobbar på att ta egna beslut, lita på mig själv, lyssna inåt, göra det som är bäst för mig i just den stunden.
 
Tyvärr tycker jag att jag är väldigt ful, både i ansiktet och kroppen, jag hatar faktiskt det mesta med mitt utseende och tycker att jag är för tjock. Mitt hår får jag mycket beröm för eftersom det är tjockt och lockigt men det är också väldigt ostyrigt och jag känner mig sällan elegant eller prydlig, jag ser alltid ut som jag varit i en stormvind.
 
Jag vet att jag har lätt för att lära mig, att jag har bra hand med djur, att jag är tålmodig och snäll. Jag vet att jag är en person som har lätt för att lära känna nya människor, jag ses ofta som social och kan leva med att jag är lite för frågvis ibland på till exempel kurser eller lektioner trots att det irriterar mig lite att jag inte bara kan vara tyst och nöja mig med det lilla som lärarna säger ;) Det finns ju så mycket kul att lära sig liksom så varför begränsa sig ;) 
 
Nej men skämt å sido vet jag nu vad jag har för positiva sidor och vilka mindre positiva sidor jag har. Alla sidor är delar av mig som bygger upp den jag är.
 
Jag ska fortsätta stärka dom bra bitarna i mig, fortsätta arbeta för att ändra det som behöver ändras för att jobba i riktning mot den personen jag vill bli och försöka finna en acceptans i att jag ser ut som jag gör och inte hata mig själv på grund av det. Det är inte viktigt hur jag ser ut, klart andra ser utseendet först och skapar en bild av vem jag är och jag jobbar på att den bilden ska vara en kvinna som är trygg och nöjd och lite busig, men det ska inte vara avgörande för min självkänsla hur andra tolkar mig.
Allmänt | |
Upp